Количка 0
0,00 лв.

Задачи по теми: Подготовка за матура по български език (Регалия)

От: Лалка Георгиева

Книгата има за цел да подпомогне подготовката на зрелостниците за матурата по български език и литература.

Книгата има за цел да подпомогне подготовката на зрелостниците за матурата по български език и литература. Тя е структурирана в четири части.

В първата част се тренират знанията и уменията за нормите на съвременния български книжовен език - правописни, граматични, пунктуационни и лексикални, както и компетентностите за четене с разбиране на текст, за репродуциране на текст резюме и създаване на теза по зададена тема. В началото на всяка от темите се предлагат тестови задачи от изпитните сесии с подробни обяснения, след което са дадени аналогични примери за упражнение.

Втората част на книгата съдържа 12 теста по формата на МОН за ДЗИ по български език и литература (частта български език).

Третата част предлага ключ с верните отговори и с обяснения на задачите от упражненията и тестовете.

Задачите са съобразени с основните изисквания за правопис и пунктуация, заложени в официалния речник на българския книжовен език. Тези изисквания са поднесени под формата на справочници в четвъртата част на книгата.

Книгата ще бъде полезна за проверка на знанията по български език, както и за подготовка за зрелостния изпит по български език и литература. Тя може да се използва за самостоятелна работа от учениците и в учебните часове по предмета.

Повече информация
ISBN 9789547452473
Цветност черно/бяла
Издател Регалия
Корица мека
Брой страници 296
Дата на издаване 2015 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задачи по теми: Подготовка за матура по български език (Регалия)
Вашият рейтинг