Количка 0
0,00 лв.

Задачи по математика за 4. клас (Калоянов)

От: Евелина Динева

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ТК4191
Раздел: 4-ти клас
7,30 лв.

Помагалото е съобразено с новата учебна програма и с държавните образователни изисквания за начална училищна възраст.

Раздел: 4-ти клас

Учебното помагало Математика - задачи за 4. клас е съобразено с новата учебна програма и с държавните образователни изисквания за начална училищна възраст. Структурата на помагалото следва учебната програма и това дава възможност то да се използва с всички одобрени от МОН учебници.

С цел реализиране на образователните и развиващите функции на обучението по математика в четвърти клас, както и на принципа за диференциран подход, в помагалото са обособени две взаимно допълващи се части.

Задачите в част първа съдействат за постигане на образователния минимум. Предвидени са за самостоятелна работа в училище или вкъщи с цел затвърдяване на усвоения учебен материал. Подборът, подредбата и структурата им създават условия за конкретизиране и задълбочаване на знанията и уменията на учениците.

Съдържанието на задачите в част втора на помагалото не надхвърля програмния материал за четвърти клас, но решаването им изисква определена степен на абстрактно-логическо мислене, съобразителност, волево внимание и др. Същевременно те са ориентирани и към развитието на изброените качества на мисленето и към цялостното развитие на личността.

Използвани са задачи от училищни и регионални математически състезания, както и от национални състезания: “Черноризец Храбър”, “Иван Салабашев”, Коледно и Великденско състезание на СМБ, Европейско кенгуру и др. Те могат да се използват в часовете по задължително-избираема подготовка и за диференцирана самостоятелна работа по време на урока или вкъщи.

В съответствие с изискванията на учебната програма са включени тестови задачи със структурирани отговори.

Раздел: 4-ти клас
Повече информация
ISBN 9789549519969
Цветност черно/бяла
Издател Калоянов
Корица мека
Брой страници 180
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задачи по математика за 4. клас (Калоянов)
Вашият рейтинг