Количка
Вход

Задачи по математика за 3. клас. Упражнения и домашни работи (Просвета)

От: Юлияна Гарчева, Рени Рангелова, Ангелина Манова

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ППП31826
Раздел: 3-ти клас
7,90 лв.

Преработено съобразно новата учебна програма (2018-2019), помагалото улеснява учениците при усвояването на учебния материал.

Раздел: 3-ти клас

Преработено съобразно новата учебна програма, помагалото улеснява учениците при усвояването на учебния материал. Предложените в него разнообразни задачи са естествено продължение на всеки урок от задължителната подготовка и формират навик за системно учене, както и траен интерес към математиката. Освен това може успешно да се използват като допълнителен учебен материал в часовете по математика. В помагалото са включени задачи за домашна работа, които може да се използват както от учителите, така и от родителите за проверка на наученото от всеки урок. Предложените теми осигуряват:

 - постигане на очакваните резултати, определени от учебната програма;
 - възможност за самостоятелна работа на учениците;
 - затвърдяване на знанията и развиване на логическото мислене.

Учебният материал е поднесен в лека и занимателна форма, за да се провокира интересът на третокласниците и да се стимулира познавателната им активност. С помагалото учениците ще затвърдят знанията си за числата до 1000, за събиране и изваждане с тях, както и за умножение и деление на числата до 1000 с едноцифрено число, ще разширят представите си за геометрични фигури, ще задълбочат знанията си за мерните единици за дължина, маса и време, ще затвърдят и усъвършенстват уменията си за описване на ситуации от заобикалящия свят с математически модел и извличане на информация от схеми, таблици и чертежи.

Раздел: 3-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540137797
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 120
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задачи по математика за 3. клас. Упражнения и домашни работи (Просвета)
Вашият рейтинг