Количка 0
0,00 лв.

Задачи по математика за 3. клас (Калоянов)

От: Евелина Динева

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ТК3181
Раздел: 3-ти клас
6,50 лв.

Помагалото е съобразено с новата учебна програма и с държавните образователни изисквания за начална училищна възраст.

Раздел: 3-ти клас

Учебното помагало Математика - задачи за трети клас е съобразено с новата учебна програма и с държавните образователни изисквания за начална училищна възраст. Поради наличието на алтернативни учебници за трети клас заглавията на темите следват учебната програма. Това ще позволи съвместното ползване на помагалото с всички учебници.

С цел реализиране на образователните и развиващите функции на обучението по математика в трети клас, както и на принципа за диференциран подход, в помагалото са обособени две взаимно допълващи се части.

Задачите в част първа съдействат за постигане на образователния минимум. Предвидени са за самостоятелна работа в училище или вкъщи с цел затвърдяване на усвоения учебен материал. Подборът, подредбата и структурата им създават условия за конкретизиране и задълбочаване на знанията и уменията на учениците.

Съдържанието на задачите в част втора на помагалото не надхвърля програмния материал за трети клас, като решаването им изисква определена степен на абстрактно-логическо мислене, наблюдателност, съобразителност, въображение, волево внимание и др. Същевременно те са ориентирани и към развитието на изброените качества на мисленето и към цялостното развитие на личността. Част от задачите са от училищни, регионални и национални математически състезания. Те могат да се използват в часовете по задължително-избираема подготовка и за диференцирана самостоятелна работа по време на урока или вкъщи.

В съответствие с изискванията на учебната програма са включени тестови задачи със структурирани отговори.

Раздел: 3-ти клас
Повече информация
ISBN 9789549519938
Цветност черно/бяла
Издател Калоянов
Корица мека
Брой страници 164
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задачи по математика за 3. клас (Калоянов)
Вашият рейтинг