Количка 0
0,00 лв.

За неизбежната случайност

От: Иван Ланджев

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ЖББ315
20,00 лв.

Есета. Истории. Фрагменти

"Неизбежната случайност" от Иван Ланджев съдъжа есета, истории и фрагменти.

Есета. Истории. Фрагменти

"Неизбежната случайност" от Иван Ланджев съдъжа есета, истории и фрагменти.

***

"Какво събира в една книга  Мохамед Али , Бродски, Майлс Дейвис,  Толстой , Одън, един горски лесничей… Колко случайност и мълнии може да понесе човек? Как живяхме последните години и можем ли вече да разкажем тази залостеност в собствените стаи? Иван Ланджев идва с неподражаема стъпка, като някакъв гросмайстор на ринга на есето, като саркастичен меланхолик на фрагмента. Има всичко тук – шах и бокс, литература и джаз, поезия и пандемия – изтанцувани и написани с дяволски добър стил, дълбочина и талант."
- Георги Господинов 

"Мисля, че така е станало: изящните фрагменти на тази книга най-напред са били разпилени из паметта и преживяванията на автора ѝ; после обаче са започнали да му се явяват в произволни комбинации и той ги е сложил на точните места в няколко големи пъзела, подредени с поетичен замах.

Освен това, през книгата минават две червени нишки – едната кадифена, на иронията, другата разбридана, на случайността; удоволствието от четенето идва, когато успееш да ги завържеш в една."
- Георги Лозанов

***

Иван Ланджев (1986) е поет и есеист. Завършва философия и културология в СУ "Св. Климент Охридски", а от 2015 е доктор по руска класическа литература (дисертацията му е върху късния Лев Толстой). Фулбрайт стипендиант, специализира в Чикагския университет (2023). Гост-писател на Literarisches Colloquium, Берлин (2022).

Носител на Голямата награда за поезия "Орфеев венец" (2019), както и на "Южна пролет", "Веселин Ханчев", "Владимир Башев". Негови стихотворения са преведени на 10 езика.

Работил е като сценарист на известни български сериали, в момента е творчески директор в рекламна агенция. Превежда от английски и руски, преподава творческо писане. Колумнист в "Булевард България".

 

Повече информация
ISBN 9786191868315
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Жанет - 45
Корица мека
Художник Люба Халева
Размери 13x20
Брой страници 268
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:За неизбежната случайност
Вашият рейтинг