Количка 0
0,00 лв.

Всички днес се казват Сори

От: Барт Муярт

„Всички днес се казват Сори“ е роман, търсещ отговори на трудни въпроси: Какво значи да си трудно дете? Защо трябва да вгорчаваш живота на другите? Защо не се опиташ да ги разбереш и пръв да протегнеш ръка?

Бианка е момиче с указания за употреба, които постоянно се променят – поне така твърди майка ѝ. Баща ѝ пък я смята за неуправляема. Освен това, решил е той, ще бъде по-лесно Бианка да прекарва не всеки уикенд с него и неговата Крус, а всяка втора седмица или пък всяка трета. Така вероятно иска и Бианка, мислят всички.

Център на вниманието у дома е Алан – малкият брат на Бианка, чието сърце е само наполовина, но пък лудориите му с приятеля му Джаз са двойни.

А самата Бианка? Тя не казва нито дума. Предпочита да си стои заключена в стаята или да ходи на необикновените си „разходки“.

Всичко се променя, когато един горещ августовски следобед момичето заварва в техния хол да пие чай Били Кинг, нейната любима актриса. Сега Бианка е достатъчно смела, за да вземе решение.

Какво значи да си трудно дете? Защо трябва да вгорчаваш живота на другите? Защо не се опиташ да ги разбереш и пръв да протегнеш ръка? Проблемът е, че когато си гневен, взимаш лоши решения. По-късно съжаляваш за тях. Дали обаче е лесно да кажеш, че съжаляваш, и да се извиниш?

***

Барт Муярт е носител на наградата „Астрид Линдгрен“ най-голямата за детска литература, а романът му „Всички днес се казват Сори“ е отличен с престижната фламандска награда „Сребърното перо“.

***

Очаквайте скоро!

Повече информация
ISBN 9786192351496
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Изида
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 126
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Всички днес се казват Сори
Вашият рейтинг