Количка 0
0,00 лв.

Войната с галите - книга 2 (Цезар)

От: Колийн Маккълоу

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ПЯЛ713
22,00 лв.

През дългата история на Римската империя никога не е имало човек толкова обичан от мнозинството и така ненавиждан от онези, които не са успели да го подчинят на властта си. От опитен политик Гай Юлий Цезар се е превърнал в гениален военачалник.

На бойното поле е непобедим, воините му на драго сърце биха жертвали живота си заради него. Докато жъне победа след победа, враговете му в Рим кроят планове за унищожаването му.

Ала зла участ очаква онези, които го подценяват...

През дългата история на Римската империя никога не е имало човек толкова обичан от мнозинството и така ненавиждан от онези, които не са успели да го подчинят на властта си. От опитен политик Гай Юлий Цезар се е превърнал в гениален военачалник. На бойното поле е непобедим, воините му на драго сърце биха жертвали живота си заради него. Докато жъне победа след победа, враговете му в Рим кроят планове за унищожаването му.

Ала зла участ очаква онези, които го подценяват. Версенжеторикс организира галските племена да въстанат срещу Цезар, но армията на великия пълководец прониква в непревземаемите крепости на галите и бунтовниците са сразени.

След разгрома един от племенните вождове пленява братовчедката на Версенжеторикс, която е наложница на Цезар и има дете от него, и за отмъщение я обесва на дългите є коси. Заговорниците се страхуват да не би Цезар да започне нова гражданска война, но разумните хора твърдят, че за разлика от Сула той никога няма да се опълчи срещу своя народ.

Повече информация
ISBN 9789544094713
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Плеяда
Корица мека
Художник Димитър Стоянов - ДИМО
Размери 14х21
Преводач Марин Загорчев
Брой страници 340 + черно-бели изображения и карти
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Войната с галите - книга 2 (Цезар)
Вашият рейтинг