Количка 0
0,00 лв.

Вода за цветята

От: Валери Перен

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗ754
22,00 лв.
Минало и настояще се смесват, за да разкажат за самота и страдание, мъка и разкаяние, но и за любов, по-силна от смъртта!


Вода за цветята“ е международен бестселър, преведен на над 30 езика и продаден в повече от милион екземпляра по света. 
​Виолет Тусен е пазителка на гробище – работа, която мнозина биха сметнали за отблъскваща, но за нея е спасение и ново начало. Тук тя намира убежище, предлагайки утеха на скърбящите, защото само позналите загубата на най-близките могат да разберат чуждата болка. 

Градината и се превръща в пристан, а отглеждането на цветя и билки, на плодове и зеленчуци и носи усещане за смисъл. Така постепенно усвоява умението да се радва на малките неща – чаша ароматен чай, прясно откъснат плод, импровизирани вечери с приятели в градината... Тя, която няма никого и нищо на света, открива умиротворение в този малък оазис на мълчанието, сред съседи, които вече са извън човешката суета. 

Със състрадание и разбиране гледа драмата на останалите на този бряг, предлагайки утеха и рамо, на което да поплачат. Защото винаги има неизречени думи, които напират да бъдат казани, макар че онези, за които са предназначени, вече не могат да ги чуят. Виолет обаче разбира – и казаното, и премълчаното.

Един ден в гробището пристига загадъчен мъж, който търси информация за непознат, при когото майка му е пожелала да бъде погребана вместо до баща му. Двамата с Виолет ще разплетат стара любовна история, докато постепенно заплитат своята. 

Минало и настояще се смесват, за да разкажат за самота и страдание, мъка и разкаяние, но и за любов, по-силна от смъртта!

Вода за цветята“ е международен бестселър, преведен на над 30 езика и продаден в повече от милион екземпляра по света. Книгата е отличена с множество награди, в това число престижната „Мезон дьо ла Прес“. Най-продаваната книга в Италия за 2020 г.

***

Валери Перен е френска писателка, сценичен фотограф и сценарист. През последните десет години работи като съсценарист на най-новите филми на съпруга си, режисьора Клод Льолуш. След успешния ѝ дебютен роман „Забравените в неделя“ (Les Oubliés du dimanche), спечелил 13 награди, вторият ѝ роман „Вода за цветята“(Changer l'eau des fleurs), излязъл през 2018 г., ѝ донася още по-голяма популярност. Той е отличен с множество призове, в това число престижната награда „Мезон дьо ла Прес“ за 2018 г., и влиза в класацията на „Фигаро Литерер“ на 10-те най-продавани автори във Франция през 2019 г. Валери Перен е най-продаваният автор в Италия през 2020 г. Романът „Вода за цветята“ е издаден в 30 страни, включително Китай, САЩ и Русия.
Повече информация
ISBN 9786190109754
Тегло 0.450000
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 448
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Вода за цветята
Вашият рейтинг