Количка 0
0,00 лв.

Вихър. С шопите към Цариград

От: Антон Страшимиров

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БИ987
16,00 лв.

Автобиографичният разказ „Вихър. С шопите към Цариград“ представя ролята на будната българска интелигенция по време на Балканската война. При вестта за предстоящия сблъсък с Османската империя българи от всички краища на света бързат да заемат своето място под знамената на младата царска армия. Сред тях е и Антон Страшимиров – един от най-разпознаваемите родни публицисти и писатели. Авторът посвещава писателския си талант на народната кауза.

Автобиографичният разказ „Вихър. С шопите към Цариград“ представя ролята на будната българска интелигенция по време на Балканската война.

При вестта за предстоящия сблъсък с Османската империя българи от всички краища на света бързат да заемат своето място под знамената на младата царска армия.

Сред тях е и Антон Страшимиров – един от най-разпознаваемите родни публицисти и писатели. Авторът посвещава писателския си талант на народната кауза.

В своите автентични репортажи от фронта Страшимиров разкрива душевността на българския народ и демонстрира силата на словото в моменти на върховни изпитания.

По повод 100-годишнината от първото публикуване на книгата, на вашето внимание представяме третото ѝ самостоятелно издание.

 

Повече информация
ISBN 9786197496987
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Българска история
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 268
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Вихър. С шопите към Цариград
Вашият рейтинг