Количка 0
0,00 лв.

Великият Гетсби

От: Ф. Скот Фицджералд

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
БКТК09
Раздел: Класика
19,90 лв.

Гетсби вярваше в зелената светлина - онова блажено бъдеще, което ни се изплъзва година след година. Сега то ни убягва, но нищо... Утре ние ще тичаме по-бързо, ще простираме ръце още по-далеч... И едно прекрасно утро...

Раздел: Класика

Гетсби вярваше в зелената светлина - онова блажено бъдеще, което ни се изплъзва година след година. Сега то ни убягва, но нищо... Утре ние ще тичаме по-бързо, ще простираме ръце още по-далеч... И едно прекрасно утро...    Тъй се борим с вълните - кораби срещу течението, неизменно отнасяни в дълбините на времето.

Романът се развива по време на бурните години на 20. век в Америка и е разказана от името на Ник Карауей, човек от заможно семейство, който търси своето място под слънцето след завръщането си у дома след приключването на Първата световна война и търси своето професионално поприще като продавач на облигации. Гетсби, от друга страна, е изключително богат и използва своето богатство, за да прави изключително великолепни партита всеки уикенд, в които присъства целият град. Въпреки това, никой не е виждал домакина и неговото лице не е познато на никого от гостите. Гетсби обаче има тъмна тайна за своето минало, която разкрива как е станал толкова богат, както и историята на дълбока похот, продиктувала неговите необичайни действия.

***

„Велиякият Гетсби“ има много общи страни с „Ромео и Жулиета“, но въпреки това е много повече от любовна история.

- The Guardian

***

Американският писател Ф. Скот Фицджералд (1896-1940) се издига като летописец на джазовата епоха. Роден в Сейнт Пол, Минесота, Фицджералд прекъсва следването си в Принстънския университет, за да се присъедини към американската армия. Успехът на първия му роман „Отсам рая“, го прави незабавна знаменитост.

Неговият трети роман - „Големият Гетсби“ е високо ценен, въпреки проблемите на автора с алкохолизма и психичното заболяване на съпругата му. Фицджералд почива през 1940 г. преди да завърши последния си роман „Последният магнат“, но успява да си спечели посмъртно признание като един от най-известните и обичани писатели в САЩ.

Раздел: Класика
Повече информация
ISBN 9786197430158
Цветност черно/бяла
Издател A T Publishing
Корица твърда
Брой страници 206
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Великият Гетсби
Вашият рейтинг