Количка 0
0,00 лв.

Веднъж, когато този свят бе стар

От: Радослав Игнатов

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗТЗ9273
29,90 лв.
В развоя на цивилизациите има етапи, когато цели общества задават съдбовно важни въпроси, дават безброй отговори, а отговорите сами по себе си поставят безброй други въпроси. Това е неизменният процес на лутане в мъглявината на полузабравения човешки опит. Опит, свързан, естествено, с миналото, с историята. 
​В развоя на цивилизациите има етапи, когато цели общества задават съдбовно важни въпроси, дават безброй отговори, а отговорите сами по себе си поставят безброй други въпроси. Това е неизменният процес на лутане в мъглявината на полузабравения човешки опит. Опит, свързан, естествено, с миналото, с историята. Случва се понякога една личност с едно-единствено изречение да определи формулата. 

Формулата обикновено не се чува от никого. Фактът се дължи на непознаване на социалната природа във формата и плътността на човешката мисъл, особено когато умът на човека работи на несанкционирани нива на човешкото знание.

С течение на времето от уста на уста, дори неволно изтървана, проговаряна понякога с неразбиране, ала с полагащото ѝ се уважение, същата тази формула се придвижва до слуха на отделни енергични, решителни хора, които я застопоряват в съзнанието си, обмислят я дълго, обговарят я, за да я придвижат - вече не в пространството и във времената, а в живия миг на функционалното битие. Задачата е решена. Което не се разрешава от времето, намира разрешение във времето. 

Въпросът за авторството в подобни случаи се разводнява - приписват си го обикновено люде, които нямат никаква заслуга за всеобщото действие. От друга страна, това, което не се оправя от човечеството, оправя се от човека; не се ли реши във времето, оправя се от самото време, от мига, от момента, от стечението на ред обстоятелства. Истината не се измисля, тя само се спомня - в понякога недоловимото повторение на тайнствените игри на съдбата.
Повече информация
ISBN 9786190109273
Тегло 0.450000
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Размери 16х23
Брой страници 464
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Веднъж, когато този свят бе стар
Вашият рейтинг