Количка 0
0,00 лв.

Възвишение (твърди корици)

От: Милен Русков

Трето издание

Книгата ни връща в епохата на Българското възраждане...

Книгата ни връща в епохата на Българското възраждане, когато двама бунтовници, приятели на Димитър Общи - т.е. малко революционери, малко разбойници, - участват в Арабаконашкия обир, което е само началото на множеството им перипетии. Постепенно те се включват и в трите вида тайна дейност - "конспиративна, експедитивна и революционно-разбойнишка", по израза на Стоян Заимов. Това е разказано с жива стилизация на българския възрожденски език, в който всичко изглежда по неповторим начин смешно и очарователно. Но не свършва така.

"Увлекателно-драматичен сюжет, уникални като художествени образи герои, майсторско сказово разказване, трагика и хумор - новият роман на Милен Русков е ключ към философско-историческите и народопсихологически проблеми на възходите и провалите на българина и българската общност в техните исторически пътища и безпътици."

Светлозар Игов

 

"Както и в другите си романи, той върви срещу течението на лесното и повърхностно писане. Като възкресява яркия, мощен, смешен, омагьосващ, покъртителен първозданно свеж език на възрожденските ни писатели, Русков поднася темите, които създадоха България и българската литература, с нова сила и дълбочина, в диалог с Бога и фатума на историята. Глътка въздух в днешната задуха - онова литературно събитие, на което бяхме престанали да се надяваме."


Миглена Николчина"Книги като тези на Милен Русков нито се пишат лесно, нито се появяват често в България, а сигурно и навсякъде."


Ани Илков"Иронична, плътна, с богат език, въобще истинско постижение на българската литература."


Митко Новков
***

Милен Русков (1966) е автор също на "Джобна енциклопедия на мистериите" (награда за дебют "Южна пролет") и "Завърлен в природата" (награда "ВИК" за роман на годината).

"Възвишение" е неговата трета книга.

Повече информация
ISBN 9786191863532
Цветност черно/бяла
Издател Жанет - 45
Корица твърда
Брой страници 410
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Възвишение (твърди корици)
Вашият рейтинг