Количка

Върбалаците

От: Алджърнън Блакуд

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ИЗ9587
17,00 лв.
​​Настоящият сборник включва избрани разкази и новели на Алджърнън Блакуд, сред които и двете му най-прочути творби: „Върбалаците“ и „Уендиго“.

Книгата е част от колекцията "Magica"
"В неговото обемно и разнородно творчество можем да открием част от най-добрата призрачна литература на всички времена. За дарбата на г-н Блакуд не може да има спор, защото никой не е успял да се доближи до умението, сериозността и моментната прецизност, с която той записва обертоновете на странното в обикновените явления и преживявания, или до необикновената проницателност, с която изгражда детайл по детайл цялостните усещания и възприятия, водещи от реалността към свръхестественото. Той е абсолютен и безспорен господар на свръхестествената атмосфера. Творбите му са истинска класика и пораждат, както нищо друго в литературата, убедително чувство на страхопочитание към непознатите свръхестествени селения."
- Лъвкрафт

***

Английският писател Алджърнън Блакуд (1869–1951) е автор на 12 романа, 7 пиеси, няколко книги с приказки и множество сборници с разкази. Обичал е да пътува, обиколил е Европа и Египет, бил е ловец в Канада, журналист в Ню Йорк и златотърсач в Аляска, а в края на Първата световна война дори е работил за кратко като таен агент в Швейцария. Интересувал се е живо от будизъм, магьосничество, окултизъм и свръхестествени явления, бил е член на Призрачния клуб и на Херметичния орден на Златната зора. Мистичните му интереси намират израз и в творчеството му. Днес той е известен най-вече със свръхестествените си истории, които са запленили поколения читатели и са оказали силно влияние върху писатели като Х. Ф. Лъвкрафт, Кларк Аштън Смит, Уилям Хоуп Ходжсън, Карлос Кастанеда, Хенри Милър и Греъм Джойс.
Повече информация
ISBN 9786190109587
Тегло 0.4000
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 384
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Върбалаците
Вашият рейтинг