Количка 0
0,00 лв.

В началото бе възпитанието

От: Алис Милер

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗПП62
15,00 лв.

В тази книга Алис Милер ни показва опустошителните последици от възпитанието...

„Онова, което се случва на детето през първите години от живота му, неминуемо се връща върху цялото общество. Психозите, наркоманията, престъпността са шифрован израз на най-ранния опит. Това познание най-често се оспорва или се приема само с интелекта, докато практиката (политическата, юридическата или психиатричната) все още остава водена в много висока степен от средновековни представи, богати на проекции на злото, тъй като интелектът не стига до емоционалните сфери“.

В тази книга Алис Милер ни показва опустошителните последици от възпитанието – което, естествено се стреми към най-доброто за детето. Тя прави това, първо, чрез една психоанализа на „педагогическото поведение“, и второ, като ни представя детството на една наркоманка, детството на един политически лидер и детството на един убиец на деца.

За да се развива, детето трябва да бъде уважавано от своите близки. Необходимо е те да изпитват толерантност спрямо неговите чувства, да имат чувствителност за неговите потребности и обиди. То се нуждае от истинността на своите родители, чиято свобода – а не възпитателските им разсъждения – задава на детето естествени граници.

Повече информация
ISBN 9789543219032
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Брой страници 330
Дата на издаване 2011 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:В началото бе възпитанието
Вашият рейтинг