Количка 0
0,00 лв.

Учебно помагало по литература за 7. клас (Калоянов)

От: Донка Кънева

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ТК7181
Раздел: 7-ми клас
8,00 лв.

Помагалото е съобразено с новата Учебна програма на МОН за 7. клас, която се въвежда през учебната 2018 / 2019 година

Раздел: 7-ми клас

Помагалото е съобразено с новата Учебна програма на МОН за 7. клас, която се въвежда през учебната 2018 / 2019 година

 

Целта е да се подпомогнат седмокласниците в усвояване на програмните знания по литература и в изграждането на умения за работа с литературни текстове.

В рубриката “Необходимо е да знаете!” са включени биографични данни за изучаваните автори. По-голямо внимание е обърнато на творческата им дейност.

Важни сведения за литературните творби учениците ще получат чрез рубриката “Важни факти за творбата”.

Предложените примерни планове, имат за цел да улеснят седмокласниците в осмисляне на структурата на литературния текст.

Съществен елемент в съдържанието на помагалото е рубриката “Да разсъждаваме!”. В нея са включени достъпни за възрастта анализи. Чрез тях учениците не само ще бъдат подпомогнати в интерпретацията на литературния текст, но ще изградят и умения за самостоятелно достигане до авторовите послания.

Предложени са теми за писмени работи - преразкази, есета, отговори на литературни въпроси. Така ще се осъществи връзка между знанията с писмената реч.

Темите за дискусии, повече от които имат актуален характер, ще дадат възможност на седмокласниците да изразят личното си мнение.

Сентенциите, които са обобщение на човешкия опит по разглежданите проблеми, могат да се използват за дискусии, за съчинения и за други творчески дейности.

Работата върху всяка литературна творба завършва с тест. Тестовете са предназначени както за проверка на знанията, така и за попълване на пропуските чрез връщане към литературния текст и анализа му. Част от отговорите са свободни, защото седмокласниците вече не трябва да са ограничавани, а да им се дава възможност за изразяване на лично мнение.

Приложен е и кратък речник на основните литературните термини. Част от термините са задължителни, а чрез останалите ще бъдат подпомогнати учениците, които желаят да обогатят литературните си знания и култура.

Съдържанието на помагалото има комплексен характер и може да се използва както в учебните часове, така и в самостоятелната подготовка на седмокласниците за предстоящата проверка на знанията им в края на учебната година.

Раздел: 7-ми клас
Повече информация
ISBN 9789549519907
Цветност черно/бяла
Издател Калоянов
Корица мека
Брой страници 196
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Учебно помагало по литература за 7. клас (Калоянов)
Вашият рейтинг