Количка
Вход

Учебна тетрадка по математика за 5. клас №1 (Анубис)

От: Т. Витанов, Л. Дилкина, И. Джонджорова, П. Тодорова, Р. Караджова

Тетрадката следва представеното учебно съдържание и видовете уроци в учебника Математика за 5. клас на ИК „Анубис“.

Раздел: 5-ти клас

Тетрадката следва представеното учебно съдържание и видовете уроци в учебника Математика за 5. клас на ИК „Анубис“. Структурата ѝ съответства на актуалната последователност на темите в учебната програма, която е в сила от 2016 г. В тетрадката са предложени допълнителни упражнения към уроците от разделите „Начален преговор“, „Делимост“ и „Обикновени дроби“. Те подпомагат учениците да усвоят трайно изучавания материал.

Моделите за правилно изписване и подреждане на решението дават ясна и сигурна насока за усвояване на практически методи за решаване на задачи и улесняват учениците както по време на текущата им подготовка по предмета, така и за успешното им представяне на контролни и класни работи. Използвани са много схеми, таблици и други графични средства, подпомагащи възприемането. Навсякъде, където е възможно, са предложени текстови задачи, които развиват въображението и съобразителността на петокласниците и им показват всекидневната приложимост на математическите знания в различни житейски ситуации.

Тетрадката съдържа две приложения – ключ за верните отговори на всички задачи и кратък справочник за основните теоретични знания по раздели.

Раздел: 5-ти клас
Повече информация
ISBN 9786192150143
Цветност черно/бяла
Издател Анубис
Корица мека
Брой страници 48
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Учебна тетрадка по математика за 5. клас №1 (Анубис)
Вашият рейтинг