Количка 0
0,00 лв.

Учебна тетрадка по история и цивилизация за 6. клас (Булвест 2000)

От: Георги Якимов, Надка Васева

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОТ64
Раздел: 6-ти клас
8,90 лв.

Тетрадката по история и цивилизация цели да обедини в едно книжно тяло различните помагала, използвани в подготовката ви по предмета.

Раздел: 6-ти клас

Пред вас е една различна тетрадка по история и цивилизации. Тя цели да обедини в едно книжно тяло различните помагала, използвани в подготовката ви по предмета – тетрадка за работа в клас, учебна тетрадка, работни листове и контурни карти. Заедно с учебника по история това ще бъде единственото необходимо помагало за работа в клас и у дома. Нашето желание е тя да ви осигури ИНТЕРЕСНА, ЛЕСНА и УСПЕШНА подготовка по този учебен предмет.Тетрадката по история и цивилизации е съставена, за да направи привлекателно изучаването на Европейското и Българското средновековие и обективно оценяването на вашите знания и умения.

Как да работите с нея?

ПЪРВО, в специално отделено работно поле ще записвате плановете на уроците за нови знания и препоръките на вашия учител.

ВТОРО, в специално отделено работно поле ще записвате отговорите на задачите от уроците (например на въпросите КАКВО? КОГА? КЪДЕ? ЗАЩО? КАК?; на задачите в рубриката ПРИЛОЖЕТЕ НАУЧЕНОТО; на въпросите към исторически карти, изображения и писмени документи).

ТРЕТО, ще откриете 41 работни листа с разнообразни задачи към всеки урок за нови знания. Те са подбрани, подредени и съставени така, че да осъществите множество дейности. Чрез тях ще затвърдите наученото, ще упражните формираните умения и ще разширите представата си за исторически събития, процеси и личности, свързани с темата на урока. Предвидените контурни карти, писмени документи, изображения, игрословици, схеми, линии на времето и др. имат и друга цел – да допълнят и надградят придобитите от учебника знания и умения. В работните листове са включени задачи, които да провокират допълнителни въпроси и отговори, да насърчават самостоятелното издирване на информация по определени показатели от разнообразни източници. Работните листове са съставени така, че да ви научат да възприемате самостоятелно събитията в тяхната цялост, като следвате три работни стъпки. Първо, да ги разполагате в пространството чрез попълването на контурни карти. Второ, да ги осмисляте чрез работа със свидетелства от епохата (документи и изображения). Трето, да ги възприемате като част от историческото време и свързаните с него промени, като ги нанасяте върху хронологичната линия.

ЧЕТВЪРТО, в специално отделено работно поле ще записвате отговорите на задачите от уроците упражнения и от уроците за практически дейности.

ПЕТО, в специално отделено работно поле ще записвате отговорите на задачите за проверка на входящо и изходящо равнище и на задачите за тематичен контрол и проверка след всеки раздел.

Убедени сме, че пътешествието в средновековната европейска и българска история, което ви предлагаме, ще бъде увлекателно и забавно. Вашият учител ще насочва усилията ви и ще подпомага работата ви с тетрадката по история и цивилизации. Надяваме се, че този нов формат на учебно помагало ще ви допадне и ще ви привлече към изучаването на миналото. Като го познавате, по-лесно ще си обяснявате настоящето и ще си представяте бъдещето.

Раздел: 6-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541811016
Цветност цветна
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 108
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Учебна тетрадка по история и цивилизация за 6. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг