Количка
Вход

Учебна тетрадка по човекът и природата за 5. клас (Булвест 2000)

От: Максим Максимов, Свобода Бенева, Севдалина Стоянова

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
БОТ56
Раздел: 5-ти клас
5,70 лв.

Учебната тетрадка е неразделна част от новия учебния комплект по човекът и природата за 5. клас, създаден по утвърдената от МОН през 2015 г. нова учебна програма.

Раздел: 5-ти клас

Учебната тетрадка е неразделна част от новия учебния комплект по човекът и природата за 5. клас, създаден по утвърдената от МОН през 2015 г. нова учебна програма.

При разработване на задачите стремежът на авторите е насочен към:

    - стимулиране на любознателността и интереса на петокласниците към процесите в живата и неживата природа;
   - развиване на практически умения за работа с материали и прости уреди и измерване на някои величини; извършване на елементарни опити за проверка на научни закономерности и опитно изследване на определени свойства на обектите; извличане на информация от таблици, схеми, графики, чертежи, диаграми и др.
   - изграждане на умения за разкриване на вътрешни връзки между процесите в природата и за достигане до обобщения за единството на материалния свят.

Темите в тетрадката съответстват на темите за нови знания в учебника. В тях са включени:

   - експериментални задачи, които са пригодени за самостоятелно изпълнение от учениците в домашни условия с подръчни материали;
  - задачи за развиване на умения за работа с текстове – разчитане, обработване и систематизиране на на информация, пренасяне и използване на изучена информация за разрешаване на въпроси и казуси в нова ситуация;
   - задачи със занимателен и игров елемент – решаване на кръстословица, отгатване на загадки и други.

В тетрадката са включени и тестови задачи за входно равнище, след всяка от трите части на учебното съдържание, за изходно равнище (годишен преговор) за самооценяване. Теса разработени в два варианта. Всеки тест включва 14 задачи – 12 задачи с избор на отговор и 2 задачи със свободен отговор.

Тетрадката може успешно да се използва както в училище в часовете за нови знания и за обобщение, така и вкъщи – за самоподготовка, за изпълнение на поставена домашна работа и за самооценяване.

Раздел: 5-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541809693
Цветност цветна
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 64
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Учебна тетрадка по човекът и природата за 5. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг