Количка
Вход

Учебна тетрадка по български език и литература за 5. клас. Развиване на комуникативните компетентности (Анубис)

От: Д. Димитрова, Е. Петкова

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
АОТ512
4,50 лв.

За ефективно овладяване на ключовите компетентности в подкрепа на учениците са представени практически алгоритми за работа и насочващи указания.

Учебната тетрадка по български език и литература за 5. клас е разработена в съответствие с новите изисквания на държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и актуалната учебна програма, в сила от 2016 г. Предложените в нея задачи и дейности подпомагат развиването на комуникативните и социокултурните компетентности на учениците. Изпълнението им предполага индивидуална и групова форма на работа.

Разнообразните по вид и степен на трудност упражнения обхващат всички теми за развиване на комуникативните компетентности, заложени в новото учебно съдържание по български език и литература:

• диалог
• представяне и самопредставяне
• отговор на житейски въпрос
• план на текст
• трансформиращ преразказ
• разказ по въображение
• разказ по зададени опори (тема, начало и/или край)

За ефективно овладяване на ключовите компетентности в подкрепа на учениците са представени практически алгоритми за работа и насочващи указания.

Тетрадката може да се използва както в уроците за упражнение, така и за самостоятелна работа вкъщи. Методическите разработки предполагат последователно формиране на уменията и постепенно усложняване на извършваните дейности за създаване и редактиране на изучаваните речеви жанрове.

Повече информация
ISBN 9786192150129
Цветност черно/бяла
Издател Анубис
Корица мека
Брой страници 40
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Учебна тетрадка по български език и литература за 5. клас. Развиване на комуникативните компетентности (Анубис)
Вашият рейтинг