Количка 0
0,00 лв.

Убийства в Грейт Дидлинг

От: Катарина Бивалд

Най-добрите истории са тези, които не сме знаели, че трябва да бъдат разказани.

Писателката Берит Гарднър усеща, че зад безметежното спокойствие на живота в селцето Грейт Дидлинг се крият вълнуващи истории. Местните жители, които усърдно избягват външните хора. Скритите погледи и подозрителното шушукане в присъствието на новодошлите. Всички сякаш крият нещо.

Берит усеща нишката на история, която чака да бъде разплетена.  А с наближаващия краен срок за предаване на следващата ѝ книга и обзета от пълно творческо безсилие, Берит не просто иска тази история. Тя се нуждае от нея.

За нейно щастие – или ужас – в живота обратите са по-внезапни, отколкото в литературата, и Берит внезапно става част от сюжета, който така отчаяно търси. В библиотеката на голямо имение избухва бомба и убива един от местните жители.

Последвалото разследване и напливът от туристи хвърлят тихото селце в пълен хаос. Жителите на Грейт Дидлинг, по-ексцентрични от всеки герой, който Берит би могла да измисли, пренаписват собствените си истории и превръщат смъртта на един от своите от трагедия в ново начало. Възползвайки се от внезапната популярност на Грейт Дидлинг, те се заемат да организират… фестивал за книги и убийства! Защото какво друго би могло да привлече още повече туристи – точно тези, които те ненавиждат, но от които сега отчаяно се нуждаят.

Това, което не са предвидили, е как тази нова история, която започват да разказват, ще промени живота на всички тях завинаги. И този на Берит, решена да разнищи тази мистерия на всяка цена.

***

Вдъхновяващ, очарователен и невероятно забавен, "Убийства в Грейт Дидлинг" от авторката на бестселъри на New York Times Катарина Бивалд е празник на животопроменящата магия на книгите и хората, които ги обичат.

Повече информация
ISBN 9789542847236
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 14.3х21
Брой страници 496
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Убийства в Грейт Дидлинг
Вашият рейтинг