Количка 0
0,00 лв.

Трето царство

От: Костадина Костова

Роман за Княжество България в края на XIX век.

История за вечните лица на любовта.

Вълнуващ и проникновен исторически роман за любовта, принадлежността и съдбата по времето на Фердинанд и Стамболов! "Трето царство" преплита детайлно проучени факти от историята на Третото българско царство с майсторски изграден сюжет, в който си дават среща непреходните теми за силата на мечтите и тежестта на дълга. Дебютът на Костадина Костова отваря нова страница в съвременната българска литература, като едновременно пленява читателя с изящния стил на класическите романи и го увлича с поглъщащата динамичност на съвременните бестселъри.

Годината е 1893. 

В младата българска столица си дават среща модни фризури и шопски носии, пищни балове и жалки предателства, непостоянният нрав на Фердинанд и желязната ръка на Стамболов. София е дом на контрасти и страсти. Сред калните улички просветват първите фенери по "Регентска" и осветяват лъкатушните пътеки на четири човешки съдби.

Съпруга,  изучила до съвършенство стъпките в танца на обществения живот. Лейбгвардейски капитан, който предпочита честта на редовата служба пред честването на празници със силните на деня. Синът на търновски занаятчия с безкористно желание да е от полза за властта. Млада жена, търсеща  корени в спомена и криле в непостижимата сродна душа.

Четирима герои с живот, изтъкан от илюзии, побрали в себе си целия свят.

С майсторски изплетен сюжет, стъпил на солидни исторически факти, и изключителен стил, който препраща към големите имена в класическата литература, „Трето царство“ отваря вратите към най-бурната, най-романтична и най-напредничава част от българската история. Костадина Костова кани читателя  в княжеския дворец и наред с блясъка и хаоса на младата държава му разкрива невидимите пулсации, които хранят сърцето с меда и горчилката на любовта, свободата, дълга и честта.

Роман за Княжество България в края на XIX век. История за вечните лица на любовта.

***

"Рано или късно всеки читател съзнава, че е имал нужда от книга като тази. Спокойното и плътно повествование е дом на магнетични герои и драматични събития от времето на Третото българско царство. Костадина Костова е умел разказвач, който с деликатност и отговорност преплита моменти и личности от реалното минало с такива, родени от богатото й въображение. Романът събужда интереса на любознателните към историята, описвайки събития, останали встрани от най-четените й страници, а на онези, които обичат романтичните истории, носи същинска наслада заради красотата на словото и финеса, с който се разнищват характерите. Блясък и уют, междуличностни и дълбоко лични борби, принципи и интриги, пукотевици и прегръдки, държавни документи и любовни писма, дързост и страх - от всичко светско и човешко има в тази книга. И най-вече, има я онази София от края на 19-и и началото на 20-и век: въздигащата се, изящната, знатната, която всеки от нас е копнял да усети отвътре поне за малко. С дебютния роман на Костадина Костова това е напълно възможно."
- Виктория Бешлийска

***

Костадина Костова е страстен читател и активен член на българското книжно общество. Завършила е "Журналистика и комуникации" и "Европеистика" в Американския университет в България и макар професионалният й път да е свързан с дизайна и технологиите, посвещава всяка свободна минута на страстта си към литературата. "Трето царство" е първият й роман.

Повече информация
ISBN 9786191519446
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател СофтПрес
Корица мека
Художник Радослав Донев, Невена Рикова
Размери 14х21
Брой страници 608
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Трето царство
Вашият рейтинг