Количка 0
0,00 лв.

Това, което не ни убива

От: Скот Карни

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
КП401
16,00 лв.

Как ледената вода, екстремните височини и приспособяването към околната среда възобновяват изгубената ни еволюционна сила

„Това, което не ни убива“ е книга за преживяванията на автора, докато изучава метода на Вим Хоф и се опитва да възстанови връзката с тялото си, използвайки стреса от дишането и студа. В по-общ план методът дава отговор на въпрос, който отдавна вълнува американския журналист и антрополог: как хората могат да възстановят изгубените си в хода на еволюцията сили.

Скот Карни разказва с удоволствие историята на книгата, която разбива на пух и прах предварителната му нагласа спрямо системата на „лудия холандец“ и преобръща собствения му живот. Ето какво споделя авторът:

Заминах за Полша, за да разоблича един шарлатанин, поредния пророк, който твърдеше, че може да даде суперсили на обикновените хора. Твърдеше, че умее да контролира телесната си температура със силата на волята. Че може „да хакне“ имунната си система и да покори най-високите планини на света без екипировка за студено време. Аз от своя страна бях изградил цялата си кариера на разследващ  журналист, развенчавайки хора като него. Но за да докажа, че е лъжец или луд, трябваше да изпробвам собствения му метод.

Аз не съм спортист, не съм изключителен, но открих сила, която не подозирах, че хората притежават. Качих се на върха на Килиманджаро без риза. Седях на снежния бряг на една река, докато ледът покрай мен се разтопи. Тренирах с топ спортисти. Прекосих финиша на най-прочутото състезание с препятствия в студени условия само по шорти и усмивка. Мога да направя 80 лицеви опори на един дъх. Свалих 3 килограма мазнини за една седмица. Щом аз успях да го направя, значи всеки може.

***

„За мен методът на Вим Хоф е една от най-ефективните и лесни системи за укрепване на организма и за разгръщане на пълния потенциал, които познавам. Може да бъде усвоен от всеки човек и не са необходими години на практика, за да постигнем резултати. Овладявайки техниката на Вим за дишане, излагане на студ и контрол над ума, се научаваме най-малкото да контролираме вегетативната нервна система, да алкализираме средата в организма, да облекчаваме възпалителните процеси в тялото, да увеличаваме енергията, да засилваме имунната система, да подобряваме сърдечната дейност, да запазваме доброто настроение. Необходими са единствено желание и постоянство. Препоръчвам на всеки да опита и да реши за себе си!

- Анна Грозданова, организатор на семинари със сертифицирани по метода на Вим Хоф инструктори

Повече информация
ISBN 9789544748401
Цветност черно/бяла
Издател Кибеа
Корица мека
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Това, което не ни убива
Вашият рейтинг