Количка
Вход

Тетрадка по математика № 1 за 5. клас (Просвета)

От: Мария Лилкова, Таня Стоева, Пенка Нинкова, Станимира Ставрева - Нейчева

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ППТ531
Раздел: 5-ти клас
3,90 лв.

Учебната тетрадка е разработена в съответствие с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и новата учебна програма по математика за 5. клас, която е в сила от 2016 г.

Раздел: 5-ти клас

Учебната тетрадка е разработена в съответствие с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и новата учебна програма по математика за 5. клас, която е в сила от 2016 г. Предназначена е за разширяване и задълбочаване на знанията по математика на учениците от 5. клас, свързани с разделите „Начален преговор”, „Делимост”, „Обикновени дроби” и „Събиране и изваждане на десетични дроби”.

Включени са разнообразни по съдържание и форма задачи, които имат тренировъчен характер. Използвани са различни схеми, таблици и други графични средства, стимулиращи любознателността и интереса на учениците.

Дадени са стъпките за решаване на някои от задачите, с което не само се улеснява усвояването на знанията по математика, но се изграждат и умения за правилно записване и подреждане на решенията.

Тетрадката съдържа и текстови задачи, чрез които се показва всекидневната приложимост на математическите знания в различни житейски ситуации. Използвани са интересни идеи за развиване на съобразителността и творческото мислене на учениците.

Към някои уроци за обобщение е предложена игра „Математическа щафета”, чрез която по забавен начин се систематизират и затвърдяват знанията и уменията на учениците.

В тетрадката е предложена примерна тема за класна работа, с която учениците ще актуализират знанията, придобити през първия учебен срок.
Тетрадката може да се използва от учениците както в учебния час, така и при самоподготовката им вкъщи.

Използването на това помагало през учебната 2016/2017 г. ще улесни трайното овладяване на учебното съдържание по математика за 5. клас по новата учебна програма със старите учебници.

Раздел: 5-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540131757
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 36
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тетрадка по математика № 1 за 5. клас (Просвета)
Вашият рейтинг