Количка 0
0,00 лв.

Тетрадка по История и цивилизации за 8. клас (Просвета)

От: Бистра Стоименова, Кирил Славчев

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ППТ81740
6,90 лв.

Първа част за 9. клас при обучение с интензивно изучаване на чужд език.

Основният акцент е върху развиване на уменията на учениците за анализ на текст и изображение чрез система от въпроси и задачи. Като сравняват документи, те откриват различни гледни точки и перспективи в историческото познание.

Учат се да открояват характерни особености на епохата и да проследяват промени, синхрон и асинхрон в развитието на държави и общества, да посочват причинно-следствените връзки между събития и явления.

Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г.

Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма.

Първа част за 9. клас при обучение с интензивно изучаване на чужд език.

Тетрадката предлага разработки по всички теми за нови знания от учебника. Основният акцент е върху развиване на уменията на учениците за анализ на текст и изображение чрез система от въпроси и задачи. Като сравняват документи, те откриват различни гледни точки и перспективи в историческото познание. Учат се да открояват характерни особености на епохата и да проследяват промени, синхрон и асинхрон в развитието на държави и общества, да посочват причинно-следствените връзки между събития и явления.

Част от задачите са посветени на пространствено-времевата им ориентация - попълване на контурни карти и съставяне на линия на времето и хронологична таблица. Други задачи изискват систематизиране на знанията в таблица, създаване на текст по исторически проблем, анализ на статистически данни, търсене и подбор на информация от интернет.

Системната работа с тетрадката в клас под ръководството на учителя и при самоподготовка осигурява по-задълбочено разбиране на сложната и динамична епоха на Новото време. Фокусът върху гражданското образование формира уважение към ценностите на демокрацията и гражданското общество.

Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г.

Повече информация
ISBN 9789540134864
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Художник Петко Енчев Минчев
Размери 21x28
Брой страници 72
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тетрадка по История и цивилизации за 8. клас (Просвета)
Вашият рейтинг