Количка
Вход

Тестове по математика за 5. клас (Коала Прес)

От: Лилия Дилкина, Константин Бекриев

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
КОПУП5161
Раздел: 5-ти клас
7,20 лв.

Сборникът с тестове по математика за 5. клас е съобразен с учебната програма и със съдържанието на учебниците по математика.

Раздел: 5-ти клас

Сборникът с тестове по математика за 5. клас е съобразен с учебната програма и със съдържанието на учебниците по математика. Съгласно учебната програма учебното съдържание по математика в 5. клас е разпределено в следните основни теми:

   - Делимост
   - Обикновени дроби
   - Десетични дроби
   - Основни геометрични фигури
   - Геометрични тела

В първата част на сборника ви предлагаме 14 тренировъчни теста и 14 контролни теста, които следват последователността на тези основни теми, както и на уроците в тях според съответното приложение към учебната програма по математика за 5. клас.

Следват отговори на тренировъчните тестове, отговори и критерии за оценяване на контролните тестове.

Задачите в тренировъчните тестове към съответните теми са подбрани така, че да са разнообразни, да поставят пред учениците ситуации, в които се допускат така наречените типични грешки, а от друга страна – да спомагат за затвърждаване на специфичните знания и умения.

Контролните тестове могат да се използват за контрол от страна на учителя за нивото на знанията на учениците по съответната тема, както и за самоконтрол от самите ученици. Контролните тестове са примерни и някои от тях съдържат задачи с повишена трудност. По своя преценка учителят може да замени някои от задачите.

Втората част съдържа 15 годишни теста. За всички годишни тестове са посочени верните отговори, а за по-трудните задачи – упътвания или решения. Задачите в тях са подбрани и подредени така, че да се направи действен и пълен преговор на изучения в 5. клас учебен материал по математика.

Тестовете могат да се използват в училище в часовете за задължителна подготовка и вкъщи за самоподготовка и самоконтрол. В тях са включени и задачи с повишена трудност, което позволява приложението им в различни форми на извънкласна работа, както и при подготовка за математически състезания и конкурси.

Сборникът e предназначен е за целогодишна работа на петокласниците.

Раздел: 5-ти клас
Повече информация
ISBN 9786197134360
Цветност черно/бяла
Издател Коала Прес
Корица мека
Брой страници 176
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тестове по математика за 5. клас (Коала Прес)
Вашият рейтинг