Количка 0
0,00 лв.

Тестове по български език за 6. клас. Ранна подготовка за националното външно оценяване (Просвета)

От: Нели Дамянова, Цветелина Георгиева

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ППП61702
Раздел: 6-ти клас
6,90 лв.

По новата учебна програма

Раздел: 6-ти клас

Помагалото  съдържа 15 теста, които следват темите от новата учебна програма за 6. клас, като обобщават изучения от шестокласниците учебен материал. Тестовете са изградени по аналогия с изпитните задачи, които се дават на националното външно оценяване след 7. клас.

Към всеки раздел са разработени по 3 теста. Първият от тях може да послужи за подготовка на учениците преди провеждането на контролната работа върху съответния раздел, а вторият и третият – за работа по групи на самата контролна работа.

Въпросите във всеки тест са разнообразни по вид и степен на трудност. Те включват задачи за разбиране и извличане на информация от текст; конкретни въпроси, свързани с учебното съдържание на раздела;  задачи, проверяващи езиковата култура на учениците и степента на познаване и спазване на езиковите норми – правописна, пунктуационна, граматична, лексикална.

Предложени са и 6 текста – откъси от произведения, които може да се използват за класните работи за първия и втория учебен срок.

В края на помагалото са поместени отговорите на всички задачи, което ще помогне на учениците да проверяват сами знанията си и ще улесни техните учители да оценяват периодично как се усвоява учебният материал в 6. клас.

Раздел: 6-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540134673
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 72
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тестове по български език за 6. клас. Ранна подготовка за националното външно оценяване (Просвета)
Вашият рейтинг