Количка 0
0,00 лв.

Тестове по български език за 5кл. Ранна подготовка за националното външно оценяване (Просвета)

От: Нели Дамянова, Цветелина Георгиева

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ППП5172
Раздел: 5-ти клас
5,90 лв.

По новата учебна програма.

Раздел: 5-ти клас

 

Помагалото  съдържа 12 теста, които следват отделните теми от новата учебна програма за 5. клас, като обобщават изучения от петокласниците учебен материал. Тестовете са изградени по аналогия с изпитните задачи, които се дават на националното външно оценяване след 7. клас.
 
Към всеки раздел са разработени по 3 теста. Първият тест може да послужи за подготовка на учениците преди провеждането на контролната работа върху съответния раздел, а вторият и третият – съответно за работа по групи на самата контролна работа.
 
Въпросите във всеки тест са разнообразни по вид и степен на трудност. Те включват задачи за разбиране и извличане на информация от текст; конкретни въпроси, свързани с учебното съдържание на раздела;  задачи, проверяващи езиковата култура на учениците и степента на познаване и спазване на езиковите норми – правописна, пунктуационна, граматична, лексикална.
 
Предложени са и 6 текста – откъси от произведения, които може да се използват за провеждане на класните работи за първия и втория учебен срок. Тези класни работи може да бъдат както подробен преразказ на текст, така и трансформиращ преразказ от името на герой от текста.
 
В края на помагалото са поместени отговорите на всички задачи, което ще помогне на учениците да проверяват сами знанията си и ще улесни техните учители да оценяват периодично доколко се усвоява учебният материал в 5. клас.

 

Раздел: 5-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540132808
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 58
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тестове по български език за 5кл. Ранна подготовка за националното външно оценяване (Просвета)
Вашият рейтинг