Количка 0
0,00 лв.

Текстове и тестове по литература за 6. клас. По новата учебна програма (Просвета)

От: Албена Хранова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ППП6171
Раздел: 6-ти клас
3,90 лв.

Помагалото е специално подготвено според изискванията на новата учебна програма по литература за 6. клас. 

Раздел: 6-ти клас

Помагалото „Текстове и тестове по литература за 6. клас” е специално подготвено според изискванията на новата учебна програма по литература за 6. клас. То съдържа дванайсет части, които точно съответстват на дванайсетте теми от програмата, и отговаря на нейното изискване за увеличения дял на упражненията в учебния процес и при подготовката на учениците.

Всяка от частите съдържа по три кратки текста, първият от които винаги е откъс от съответния урочен текст в учебника. Останалите два са тематично свързани с него, но са различни по жанр, стил и внушение. Трите текста са обвързани от тестови задачи, в някои случаи има и задачи със свободен отговор.

Основната цел на задачите е да развият у шестокласниците способността за извличане на информация от текстовете, за разпознаване и съпоставяне на смисъла и информацията, които те носят, и за оценка на внушенията им. Помагалото е насочено към развиване на способността за четене с разбиране, което е път към постигането на функционалната грамотност на учениците и към разширяването на тяхната словесна култура.

Раздел: 6-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540134390
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 52
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Текстове и тестове по литература за 6. клас. По новата учебна програма (Просвета)
Вашият рейтинг