Количка

Тайната на книжаря

От: Мишел Гейбъл

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
СФТ459
Специална цена 17,09 лв. Редовна цена 18,99 лв.

1,90 лв. 10 %


 „Тайната на книжаря“ пренася читателя в Лондон по време на Втората световна война и в наши дни. Умело преплитайки минало и настояще, реални факти и въображение, Мишел Гейбъл създава история, която топли и напомня, че „книгите трябва да носят удоволствие, а библиотеките – да напомнят на хората за нещата, които обичат“.

Лондон, 1942 г. 

​Тя е аристократка, успешна писателка и дейна участничка в сложните шпионски игри през Втората световна война – Мишел Гейбъл превръща невероятния живот на Нанси Митфорд в завладяващ роман! 

Докато бомбардировките разтърсват британската столица, а немските шпиони са навсякъде, Нанси Митфорд се опитва да залепи парчетата от срутения си живот. На писателската й кариера е сложен край, в личния й живот господства самотата, а финансите й са пред пълен крах, докато петте й сестри продължават да привличат вниманието.

Отчаяно търсейки нещо, което да й осигури разтуха от мрачните мисли и постъпления в изтънелия портфейл, Нанси поема управлението на книжарница „Хейуд Хил“, докато собственикът й е на фронта.

Книгите и литературните срещи, които организира за ексцентричните си приятели, се превръщат в уютно убежище. Докато един мистериозен френски офицер не настоява, че има история, която тя непременно трябва да разкаже. Осемдесет години по-късно светът е по дирите на изчезнал ръкопис на Нанси Митфорд. Търсене, което ще осигури на една млада жена така желаното коледно чудо. И ще разкрие неподозирана връзка между минало и настояще.

Определян от критиците като завладяваща история с пълнокръвни герои и неочаквани обрати, „Тайната на книжаря“ от Мишел Гейбъл е не просто исторически роман за една незабравима личност, а вълнуващ разказ за силата на книгите да осветяват пътя и в най-непрогледния мрак.

"​Истинско удоволствие от начало до край, литературно пиршество за наслада на всеки любител на книгите!"
- Кейт Куин 

Повече информация
ISBN 9786191517459
Тегло 0.3500
Цветност черно/бяла
Издател СофтПрес
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 384
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тайната на книжаря
Вашият рейтинг