Количка
Вход

Тайната библиотека

От: Оливър Тиърл

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ЕНТД615
Специална цена 14,40 лв. Редовна цена 16,00 лв.

1,60 лв. 10 %


Една завладяваща обиколка из любопитната история на западната цивилизация, разказана чрез най-емблематичното ѝ изобретение – книгата.
Наред с всеизвестни заглавия, помогнали за оформянето на света, в който живеем, Оливър Тиърл ни запознава и с някои от по-пренебрегваните детайли, които могат да бъдат открити из рафтовете на библиотеките от миналото.

Ще научите за забравения романист, надминал Дикенс по продажби, за жената, която става първият публикуван поет в Америка, и за ексцентричния пътешественик, внесъл вилиците в Англия. Чрез изследването на разнообразни произведения – романи, пиеси, пътеписи, научни и готварски книги, сборници с вицове и спортни алманаси – „Тайната библиотека“ осветява някои от най-завладяващите аспекти в нашата история. Авторът ни разкрива изненадващи връзки между различни произведения и исторически фигури. Какво свързва „Илиада“ на Омир с Езоповите басни? Или „Алманах на крикета“ от Уисдън със създателя на Шерлок Холмс?

„Тайната библиотека“ вади тези малко познати истории на светло, изследвайки пресечните точки между всякакви книги и историята на Западния свят през последните 3000 години, а Боряна Дукова допълва този преглед с вълнуващите истории на трима знаменити български писатели.
Повече информация
ISBN 9786191643615
Тегло 0.2000
Цветност черно/бяла
Издател Ентусиаст
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 336
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тайната библиотека
Вашият рейтинг