Количка 0
0,00 лв.

Свободата да бъда там, където искам

От: Райнхолд Меснер

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ВНП52
20,00 лв.

Той първи изкачва Еверест без помощта на кислороден апарат и първи покорява 14-те най-високи върха в света.

Той първи изкачва Еверест без помощта на кислороден апарат и първи покорява 14-те най-високи върха в света. Неутолимата му жажда за свобода и непознати простори го отвежда на експедиции към ледовете на Гренландия и Антарктида, пясъците на Такламакан и високите плата на Тибет.

Сега, седем континента и десетки хиляди метри надморска височина по-късно, мъжът, променил облика на алпинизма, споделя със света безценния си житейски опит. В своята откровена автобиография „Свободата да бъда там, където искам“ легендарният алпинист Райнхолд Меснер набелязва повратните точки, предопределили мирогледа и философията му за катерене, включително детските игри в подножието на Доломитите и фаталния инцидент на Нанга Парбат – „планината-убиец“, която завинаги го разделя с по-малкия му брат Гюнтер. Планината е суров учител, ала безпощадните ѝ уроци само засилват преклонението на Меснер към могъществото и загадъчността на Майката Природа. Преклонение, обуславящо избора му на свободен стил на катерене, който да съхрани чистотата на девствените планински склонове.

Книгата на Райнхолд Меснер е вдъхновяващ разказ от първо лице за един живот, изживян на върха на света, който ще отвори сетивата ви за неподозирани приключения и ще ви покаже, че невъзможното не е нищо повече от извинение.

„Райнхолд Меснер е безукорен – пример за пълноценно изживян живот, впрегнат в правилната посока талант, решителност и морална безкомпромисност.“

Марк Туайт, сп. „Камък и Лед“

„Меснер е толкова значим за катеренето, колкото Майкъл Джордан е за баскетбола.“

Джон Кракауер, „Кралят на катерачите.“
Брад Вецлер, „Аутсайд Онлайн“

„Чудесна автобиография – не е за изпускане.“

Нарен Нанда, „Хималайският журнал“

„Безспорно най-великият алпинист на всички времена.“

Ерик Хърст,
автор на „Максимално катерене: Психическа подготовка
за върхово представяне и оптимално преживяване“

***

Райнхолд Меснер е всепризнат пионер на алпинизма – през 1980 г. той постига немислимото, осъществявайки първото солово изкачване на Еверест, при това без помощта на кислороден апарат. В своите 3500 изкачвания той прокарва над 100 нови маршрута и става първият човек, стъпил на всички 14 осемхилядника в света. Автор е на над 60 книги за алпинизма, които са преведени на повече от десет езика.

Повече информация
ISBN 9789549535952
Цветност черно/бяла
Издател Вакон
Корица мека
Брой страници 400
Дата на издаване 2016 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Свободата да бъда там, където искам
Вашият рейтинг