Количка 0
0,00 лв.

Свидетелства за прехода (2000 - 2009)

От: Иван Костов

Във втората книга от своите „Свидетелства за прехода“ Иван Костов разкрива причините за застоя, настъпил в реформите в България в началото на новия век.

Във втората книга от своите „Свидетелства за прехода“ Иван Костов разкрива причините за застоя, настъпил в реформите в България в началото на новия век. Той разказва за тези политически събития и лица от периода 2000 – 2009 г., които продължават да оказват голямо влияние върху обществото ни и до днес. Разкрива овладяването на държавата от мафията, използването на прокуратурата за политически цели, спирането на реформите в администрацията, армията, МВР и службите. Анализира фактите, показващи финансови машинации, ощетили държавата, скандалите при замяната на българския външен дълг и приватизацията на БТК. Показва така наречените „обръчи от фирми“ и началото на руската хибридна агресия срещу България.

Авторът проследява опитите за имитация на съдебна реформа, причинили сегашната липса на върховенство на закона и незавършената демокрация в България. В своята оценка за прехода бившият министър-председател е категоричен, че той не е завършил, защото не се е случила необходимата дълбока промяна на мирогледа на българското посткомунистическо мнозинство.

Изграждането на модерен демократичен начин на мислене на обществото може да стане само чрез културното развитие на отделния човек, а това е невъзможно без общуване на нов език; без критично и трезво отношение към всичко направено, казано и разпространено в публичното пространство; без уважение и защита на личното пространство, на правата и свободите на всеки отделен човек.

Повече информация
ISBN 9789542848271
Тегло 0.350000
Цветност цветна
Издател Сиела
Корица твърда
Размери 16.5х23
Брой страници 384
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Свидетелства за прехода (2000 - 2009)
Вашият рейтинг