Количка 0
0,00 лв.

Свещите изгарят докрай

От: Шандор Мараи

Публикуван през 1942 година, десетилетия по-късно преоткрит, за да получи международно признание, този напрегнат и изящно структуриран роман на унгарския майстор Шандор Мараи разказва по несравним начин за разпадащата се империя и последните ѝ наследници.

В скрит от хорските очи замък в подножието на Карпатите двама мъже сядат да вечерят заедно. Те не са се виждали от 40 години. Единият е чакал другият да пристигне – генерал Хенрик е очаквал своя някогашен най-близък приятел Конрад. През следващите часове двамата ще преминат през своите животи, за да възкръснe спомена за дните от тяхното детство, юношество и обучението във Военната академия, изчезването на Конрад и спомена за отдавна починала съпруга на генерала.

***

Шандор Мараи е автор на над четиресет книги и определян като един от най-влиятелините унгарски автори. Изявен антифашист, изгонен от комунистическия режим Мараи се скита по света, докато през 1989 година сам отнема живота си в Америка. След себе си оставя впечатляващо по обем и обхват творчество и се нарежда сред най-важните автори от европейската литература.

***

Очаквайте скоро!

Повече информация
ISBN 9786197626346
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Нике
Корица мека
Размери 14х21
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Свещите изгарят докрай
Вашият рейтинг