Количка 0
0,00 лв.

Сърце - мека корица

От: Виктория Бешлийска

Новият роман от авторката на "Глина"! История, която се чете със сърцето и се изживява с ума! Стъпвайки на исторически факти и детайлни проучвания, Виктория Бешлийска преплита в "Сърце" всичко, което сме, не сме и ще бъдем. И създава книга, която пулсира с ритъма на отминалото време, за да остави своя отпечатък в настоящето.

 

1243 г.

Високо горе на каменния зид в крепостта Чèрвен два зара политат към черното небе, за да преобърнат пет живота. За Витол залогът е ясен. Предложил го е сам – загуби ли, спечелил е смъртта си. А тя повлича в бездната след него съдбите на жена му Добрана и сина му Хвала. И бавно копае капан за победилия в играта, чиято власт се оказва безсилна. На пътя на зара може да застане единствено вярата на един монах, който търси Бога в себе си. И любовта, с която всеки се ражда.

Вътре в сърцето ти има скришна стаичка.

Влез в нея и заключи вратата.

Стъпвайки на исторически факти, детайлно проучени географски местности, писмени извори и ръкотворни творби, "Сърце" повежда назад към годините след царуването на Йоан Асен II.
Белязан от нестабилност във властта, това е и период на заздравяване на вярата, на търсене и тайнства. Тайнство търсят и героите – чудо, което ще ги спаси. За да го открият, ще сплетат съдбите си и с нишките им ще притеглят читателя. Защото чудото ни се явява само в очите на другите.

Роман, който носи магията на "Глина", но тупти със собствен пулс. "Сърце" е история за онова, което държи всички ни цели.

***

"В нашата литература "Сърце" вече е факт, колкото необичаен и красив, толкова важен и необратим."
- Доц. д-р Веселина Вачкова

***

Виктория Бешлийска е автор на бестселъра „Глина“, спечелил сърцата на десетки хиляди читатели и отличен с престижни награди като „Избор на книжарите“ на книжарница „Хеликон“ за 2021 г., „Книга на 2021  г.“ според зрителите на предаването „Библиотеката“ и европейската награда за дебют „Еврокон 2022“. Бешлийска е филолог по образование и откривател по призвание. Създател е на блога „По дирите на думите“.

Повече информация
ISBN 9786191518500
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател СофтПрес
Корица мека
Размери 13x20
Брой страници 376
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сърце - мека корица
Вашият рейтинг