Количка 0
0,00 лв.

Стрелецът

От: Паулу Коелю

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ОБ5610
20,00 лв.

Книга за готовността да поемаш рискове и да грешиш по пътя към усъвършенстването.

Тецуя, някога най-добрият стрелец с лък в Япония, сега живее в уединено село и се занимава единствено с дърводелство. Но когато един амбициозен младеж го открива и предизвиква на двубой, майсторът му доказва убедително, че съвършената техника не води до победа – нито в стрелбата с лък, нито в живота.

Момче от селото, станало неволен свидетел на състезанието, е пленено от древното изкуство на стрелбата с лък и моли учителя да сподели уменията си с него. Тецуя го предупреждава: да, той може да го запознае с правилата, но ученикът трябва сам да приеме житейските принципи, които да следва – постоянство, страст, целеустременост, готовност да поема риск, да греши, но и да се усъвършенства. Това е пътят на лъка – пътешествието на живота.

***

Паулу Коелю е роден на 24 август 1947 г. в Рио де Жанейро в семейството на изтъкнат инженер и ревностна католичка. Още от младежките си години мечтае за артистична кариера, което не се посреща възторжено от консервативното му семейство. 
През 1988 г. Паулу Коелю пише „Алхимикът“, която има небивал успех и 14 години по-късно е обявена за най-продаваната книга, написана на португалски език, за всички времена.

Животът е основният източник на вдъхновение за книгите на Паулу Коелю. Той се сблъсква със смъртта, преодолява лудостта, експериментира с наркотици, устоява на мъчения, занимава се с магия и алхимия, учи философия и религия, чете много, губи и възвръща вярата си, опознава болката и удоволствието от любовта и търси своето място в света. Коелю вярва, че ние носим в себе си нужната сила да открием призванието си. Неговите книги са преведени на 81 езика и са продадени в 225 милиона екземпляра по целия свят. Най-известният му роман „Алхимикът“, който е променил живота на безброй хора, държи рекорд със своите 150 милиона екземпляра.

Паулу Коелю е носител на 115 международни награди. Той е кавалер на ордена на Почетния легион на Франция, член е на Бразилската литературна академия, а от 2007 г. е пратеник на мира на ООН.

Повече информация
ISBN 9789547695610
Тегло 0.350000
Цветност цветна
Издател Обсидиан
Корица мека
Художник Лиляна Дворянова
Размери 13x21
Брой страници 144
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Стрелецът
Вашият рейтинг