Количка 0
0,00 лв.

Страх от светлината

От: Дъглас Кенеди

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КК839
22,00 лв.

Вълнуващ трилър! Хроника на една Амерка в криза.

Брендън, главният герой на "Страх от светлината", е таксиметров шофьор, наближаващ шейсетте, принуден да обикаля улиците на Лос Анджелис. Докато извършва курсовете си, той наблюдава клиентите си и създава някои неочаквани приятелства.

Един ден качва възрастна жена, Елиз, която работи като доброволец в клиника за аборти, и е въвлечен в нейния свят. Опасен инцидент отприщва лавина от събития, заплашващи собственото му семейство.

Вълнуващ трилър!

Хроника на една Амерка в криза.

Брендън, главният герой на "Страх от светлината", е таксиметров шофьор, наближаващ шейсетте, принуден да обикаля улиците на Лос Анджелис. Докато извършва курсовете си, той наблюдава клиентите си и създава някои неочаквани приятелства. Един ден качва възрастна жена, Елиз, която работи като доброволец в клиника за аборти, и е въвлечен в нейния свят. Опасен инцидент отприщва лавина от събития, заплашващи собственото му семейство.

"Страх от светлината" поставя актуални политически и социални въпроси за правото на избор, за свободата на отделния индивид, за изгубването на човешките връзки под бремето на фанатизма... Роман за сложните социални ситуации, които влияят на най-интимните моменти от живота на хората. Добре дошли във взривоопасния нов свят, в който в битката за чуждите тела хората често изгубват собствените си души!

***

Дъглас Кенеди е роден през 1955 г. в Ню Йорк. Следва в Дъблин, Ирландия, където след дипломирането си основава театрална трупа, а по-късно е поканен за ръководител на един от най-престижните ирландски театри – "Аби". Тогава именно започва да пише, а на 28-годишна възраст се отдава изключително само на писателска дейност. През 80-те години излиза романът му "Живот назаем" и му осигурява постоянно място сред най-продаваните автори на планетата. Книгите на Дъглас Кенеди са преведени на 16 езика, а през 2006 г. той получава най-високото литературно отличие на Франция – кавалер на ордена за литература и изкуство. Днес живее в Лондон с жена си и двете си деца.

Повече информация
ISBN 9786190211839
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Художник Росен Дуков
Размери 13x20
Преводач Надя Баева
Брой страници 272
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Страх от светлината
Вашият рейтинг