Количка 0
0,00 лв.

Справочни таблици по математика за външно оценяване в 7. клас - с материала от 5., 6. и 7. клас (БГ Учебник)

От: Вяра Иванова

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
БГУП72120
7,90 лв.

В таблиците синтезирано е представено най-същественото от учебното съдържание по математика за седмокласниците: работа с рационални и цели изрази; решаване на уравнения; моделиране с линейни уравнения; ъгли, получени при пресичането на две и три прави; успоредност на прави; решаване на триъгълник; еднакви триъгълници; равнобедрен и равностранен триъгълник; решаване на правоъгълен триъгълник; решаване на неравенства; числови интервали; решаване на успоредник; вероятност. Подбран е и най-важният учебен материал за 5. и 6. клас, включен в националното външно оценяване в края на 7. клас: обикновени и десетични дроби; процент; степенуване; основни аритметични зависимости; правоъгълна координатна система; решаване на триъгълник; трапец; многоъгълник; тела; интерпретация на данни, представени чрез диаграми; превръщане на мерни единици.

.

 

Справочни таблици по математика за външно оценяване в 7. клас (с материала от 5., 6. и 7. клас)

Справочните таблици по математика са част от комплекта за подготовка за националното външно оценяване след 7. клас на издателство „БГ Учебник“, който е разработен по новите учебни програми.

В таблиците синтезирано е представено най-същественото от учебното съдържание по математика за седмокласниците: работа с рационални и цели изрази; решаване на уравнения; моделиране с линейни уравнения; ъгли, получени при пресичането на две и три прави; успоредност на прави; решаване на триъгълник; еднакви триъгълници; равнобедрен и равностранен триъгълник; решаване на правоъгълен триъгълник; решаване на неравенства; числови интервали; решаване на успоредник; вероятност.

Подбран е и най-важният учебен материал за 5. и 6. клас, включен в националното външно оценяване в края на 7. клас: обикновени и десетични дроби; процент; степенуване; основни аритметични зависимости; правоъгълна координатна система; решаване на триъгълник; трапец; многоъгълник; тела; интерпретация на данни, представени чрез диаграми; превръщане на мерни единици.

Помагалото може да се използва както за усвояване на новите знания в 7. клас, така и за преговор и подготовка за националното външно оценяване.

Повече информация
ISBN 9786191871247
Тегло 0.100000
Цветност цветна
Издател БГ Учебник
Корица мека
Размери 21x28
Брой страници 16 - ламинирани
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Справочни таблици по математика за външно оценяване в 7. клас - с материала от 5., 6. и 7. клас (БГ Учебник)
Вашият рейтинг