Количка 0
0,00 лв.

SPQR. История на Древния Рим (мека корица)

От: Мери Биърд

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗ008
29,90 лв.

SPQR е разказ за историята на Рим, представен през погледа на един от най-изтъкнатите съвременни познавачи на Античността. 

SPQR е разказ за историята на Рим, представен през погледа на един от най-изтъкнатите съвременни познавачи на Античността. Описва възхода на Рим от незначително селище в Централна Италия до неоспорим хегемон на Средиземноморието. Като покрива период от над 1000 години и хвърля светлина върху основите на римската цивилизация, SPQR съчетава дълбоко разбиране на историческите процеси с жив интерес към детайлите на римското ежедневие. Книгата разкрива митовете и историите на Древен Рим, изграждайки многоизмерна картина на римската действителност, в която всеки има своя важна роля — императори и войници, сенатори и роби, търговци и занаятчии, гладиатори и жреци. Мери Биърд успява да ни потопи в духа на времето и да обрисува живота в Древен Рим така увлекателно, че кара историята да оживее.

SPQR (Senatus PopulusQue Romanus), или Сенатът и римският народ, е мотото на град Рим и квинтесенция на Римската държава. С книгата си Мери Биърд ще ни помогне да се докоснем до една цивилизация, която не само e оказала огромно влияние върху западната култура и политика, но е оформила възгледите ни за света и нашето място в него.

Повече информация
ISBN 9786190105008
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:SPQR. История на Древния Рим (мека корица)
Вашият рейтинг