Количка 0
0,00 лв.

Спасителката

От: Атанас Раденски

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗДБ598
15,00 лв.

Романът разказва за любовта в разнообразните й форми, за работата на планинските спасители и за отношенията родители-деца. 

Романът разказва за любовта в разнообразните й форми, за работата на планинските спасители и за отношенията родители-деца. Атанас Раденски създава герои и сюжети, които са не само единствени по рода си, но също така разбираеми и значими в глобален контекст.

Главната героиня Тони Синич припечелва от уроци по китара и помага на изпаднали в беда като планинска спасителка, докато инцидент с родителите й я изправя пред необичайни предизвикателства.
Съдбата отвежда Тони във Вашингтон, Калифорния, Мексико и България, а склонността й да се притичва на помощ я свързва с необикновени хора: Фред - френски готвач в Америка, Джейн - анализаторка на данни в Боинг, Арчи - невинно аутистично момче, Ева и Лора – сестри американки, Виталий – техен общ руски любовник, Христо - български свещеник-художник.

Авторът Атанас Раденски е почетен професор в университета Чапман в Ориндж, край Лос Анджелис. Автор e и на романа “На парти при президента”. Дъщерите му са планински спасителки в щатите Вашингтон и Орегон. Голяма част от разказаното в настоящия му роман, „Спасителката“, се основава на реални хора и случки.

***
Атанас Раденски с лекота ни показва сцени, пред които се смеем и от които изтръпваме от ужас. Този роман жонглира майсторски с темата за живота и смъртта, прави го с фин хумор и дълбока философия. Точно както трябва да се живее и умира. 
- Деница Дилова

Запленяваща интрига, срещи с уникални хора, необичайни предизвикателства, богат и свеж език - новата книга на Атанас Раденски е съвременен роман, които грабва читателя още от първите редове.
- Венелин Митев

Повече информация
ISBN 9786192350598
Цветност черно/бяла
Издател Изида
Корица мека
Брой страници 352
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Спасителката
Вашият рейтинг