Количка

Смъртта на известните българи

От: Иван Георгиев

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ЕДВ04
16,00 лв.

Последният час и покоят на бележити българи от миналото и съвремието

Последният час и покоят на бележити българи от миналото и съвремието

Всеки човек се ражда и идва на този свят с определена мисия и задачи. И когато ги изпълни, го напуска. Един се ражда, за да управлява, да бъде мъдър държавник, велик военачалник, или революционер. Друг, за да се изяви в духовното поприще: в културата, изкуството или науката и да остане в паметта на поколенията като знаменит поет, писател, художник, музикант или учен. А трети, за да покори световни спортни върхове и да докаже, че човешките възможности нямат ограничения. Всеки народ има своите велики личности и герои в различните обществени сфери, чийто имена се пишат със златни букви в националната история и се предават от поколение на поколение.

Повлечени от глобалистичните тенденции в последните десетилетия, ние като че ли все по-малко обръщаме поглед назад към миналото, за да се взрем в своите корени и да отдадем почит на предците си, на които дължим свободата си и правото да се зовем „българи”. В днешното все по-бездуховно време, когато комерсиалното убива полета на човешкия дух, ние повече от всякога имаме нужда да си припомним имената, живота и делото на своите национални герои.

Целта на тази книга е да се знае историята на техния живот и къде почиват техните тленни останки днес. Ако след прочитането на книгата, някой се почувства по-горд, че е българин, значи целта й е изпълнена. Приятно четене, скъпи горди българи!

Повече информация
ISBN 9786197186147
Цветност черно/бяла
Издател Еделвайс
Корица мека
Брой страници 228
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Смъртта на известните българи
Вашият рейтинг