Количка
Вход

Случаят "Георги Марков"

От: Бончо Асенов

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ТРСБА203
10,00 лв.

Случаят „Георги Марков” от Бончо Асенов е опит да се намери истината за живота и смъртта на българския писател.

Случаят „Георги Марков” от Бончо Асенов е опит да се намери истината за живота и смъртта на българския писател.

 

В първата част на книгата е представен неговият живот в България до 1969 г. и след това в Англия до смъртта му, направен е анализ на неговите произведения. Отразен е случаят „Марков“ след смъртта му, така както е представян досега в средствата за масова комуникация в чужбина и в България, както е разказван от негови близки и приятели, както е даден в книги, статии, интервюта, документални филми, както е отразен в досъдебното производство на Софийска градска прокуратура.

Във втората част авторът представя своето виждане по случая „Марков“, след като се е запознал с всичката налична информация, която е открил. Освен това е провел разговори и консултации със служители на външнополитическото разузнаване, някои от които съпричастни със случая „Георги Марков“. Със следователи по делото, с хора, които са познавали Марков. В неговите разсъждения е отразен и опитът му като оперативен работник в Държавна сигурност и автор на повече от десет книги в областта на разузнаването и контраразузнаването.

 

***

Авторът Бончо Асенов – разузнавач от Шесто управление в периода 1970 до 1981 г. – събира редица факти от живота на Георги Марков в България и в чужбина, прави анализ на много документи, оценявайки ролята му в политическия и културния живот по това време. „Целта на тази книга – казва авторът, – е още веднъж да се разкаже на българския читател случаят „Георги Марков“ с надеждата, че ще стигнем до истината относно неговия живот и кончина”.

 

 

Повече информация
ISBN 9789543985579
Цветност черно/бяла
Издател Труд
Корица мека
Брой страници 280
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Случаят "Георги Марков"
Вашият рейтинг