Количка 0
0,00 лв.

След Бог

От: Ричард Докинс

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
СИ0238
17,90 лв.

"След Бог” е своеобразно продължение на неговата най-популярна книга – "Делюзията Бог", и е насочена към новите поколения, които имат нужда от отговори на големите въпроси. Тези, които очевидно дава науката, а не религията.

"След Бог” е своеобразно продължение на неговата най-популярна книга – „Делюзията Бог”, и е насочена към новите поколения, които имат нужда от отговори на големите въпроси. Тези, които очевидно дава науката, а не религията.

Вярата в безброй богове е съпътствала човечеството през хилядолетията. Тази вяра се предава с лекота от родителите, държавата и обществото на децата, които са беззащитни пред внушението, че конкретният бог на мястото, на което са се родили, съществува и е истинският.

Ричард Докинс, най-известният хуманист на планетата, обаче разбива мита, че вярата в кой да е от боговете е нужна. И показва колко смислен, достоен и морален може да е животът след Бог.Големите въпроси намират своя отговор не в религията, а в науката.

В дванайсет кратки, забавни и информативни глави Докинс описва как животът се е развил без създател. Той застава открито срещу твърдения, които векове наред са приемани без замисляне или под принудата на силата.

Вярвате ли в Бог?

В кой точно?

Библията наистина ли е добрата книга?

Вярата прави ли хората по-добри един към друг?

Вглеждайки се отблизо във фактите, а не във фантазиите,"След Бог” учи да мислим самостоятелно по най-важните теми на нашето време.

"Нищо не доказва еволюцията по-добре от оцеляването на религиозната вяра. Вярата нагледно демонстрира, че човекът продължава да е страхливо, недоразвито същество, което за ужасява от смъртта и мрака.”
- Кристофър Хичънс, автор на „Бог не е велик”

Повече информация
ISBN 9789542830238
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица твърда
Брой страници 280
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:След Бог
Вашият рейтинг