Количка 0
0,00 лв.

Шест задачи за дон Исидро Пароди

От: Хорхе Луис Борхес, Адолфо Биой Касарес

Брилянтна пародийна книга, подписана от корифеите на световната и испаноезична проза - Хорхе Луис Борхес и Адолфо Биой Касарес

Споделеното увлечение по детективския жанр дава живот на „Шест задачи за дон Исидро Пароди“, която двамата изкусни литературни мистификатори публикуват под псевдонима Онорио Бустос Домек. Книгата съдържа шест разказа, обединени от парадоксалната личност на детектив Исидро Пароди. Без да напуска килия № 273 в Държавния затвор, където излежава несправедлива присъда, той разнищва и най-непроницаемите криминални случаи, облягайки се на своя остър ум и въображение.

***

Xорхе Луис Борхес (1899–1986) е роден в Буенос Айрес, но едва петнайсетгодишен заминава за Женева. Неговите разкази, стихове и есета обладават фина ирония и рационализират фантазията, превръщайки я в заложник на една дивна словесност, пронизана от мащабни философски наблюдения. Героите на Борхес са само медиатори на идеите му, вестоносци на забравени послания, комарджии, които играят с живота и смъртта – свързва ги смелостта, най-възвишената човешка черта според писателя.

Името и творчеството на Адолфо Биой Касарес (1914 - 1999) често се нареждат до постиженията на Борхес и Кортасар. Автор e на сборници с разкази и романи, чиито образи тънат в загадки и несъмнено допринасят за чародейството на испаноезичната белетристика.

Повече информация
ISBN 9786191501625
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Брой страници 164
Дата на издаване 2014 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Шест задачи за дон Исидро Пароди
Вашият рейтинг
Top 10