Количка
Вход

Шедьоври на американския разказ - том 1

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ПРМКЖ14
Раздел: Класика
16,95 лв.

Предстои ви едно вълнуващо пътуване в американската литература. 

Раздел: Класика

Предстои ви едно вълнуващо пътуване в американската литература. В тази антология са представени 36 емблематични разказа от американски класици, чието творчество улавя митичното и неповторимото в духа на една далечна страна. Докато прелиствате страниците, ще видите дивни картини от Америка, ще чуете грохота на нейните бури, ще съпреживеете летописите на сърцето й и ще се докоснете до паденията и величието на нейния народ в неумолимия ход на времето.

Съперничества, убийства, любов, мистерии, отмъщения, откровения, разкаяния, разочарования, сладостно-горчиви грешки, подвизи, саможертви, борби за свобода, безизходици, трагични конфликти, благородство, хумор, неочаквани развръзки... историите следват една след друга, улавяйки вечно променящия се образ на живота с таланта на 17 изключителни майстори на разказа.

***

„Ще ви издам цялата тайна за писането на разказ. Ето я. Правило Номер 1: Пишете разкази, които харесват на вас. Няма правило Номер 2.”

– О. ХЕНРИ

„Американската литература никога не се е задоволявала с това да бъде една от многото литератури на Западния свят. Тя винаги се е стремяла да бъде литературата не само на един нов континент, но и на един Нов свят.”

- КРИСТОФЪР ДОУСЪН, ИСТОРИК

Раздел: Класика
Повече информация
ISBN 9789546411143
Цветност черно/бяла
Издател Пергамент Прес
Корица мека
Брой страници 480
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Шедьоври на американския разказ - том 1
Вашият рейтинг