Количка 0
0,00 лв.

Семейните фантоми

От: Бруно Клавие

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
КК009
20,00 лв.
​Какво е „семеен фантом“, как въздейства върху членовете на семействата и техните потомци, как се предава от несъзнавано на несъзнавано, защо някои деца са обсебени от своите предци, а немалко жени цял живот чакат да се появи принцът на бял кон? На тези въпроси – и на много други – отговаря Брюно Клавие в „Семейните фантоми“, книга, чрез която ни въвежда в един изумителен свят, където „всичко неказано се повтаря“. 
Какво е „семеен фантом“, как въздейства върху членовете на семействата и техните потомци, как се предава от несъзнавано на несъзнавано, защо някои деца са обсебени от своите предци, а немалко жени цял живот чакат да се появи принцът на бял кон? На тези въпроси – и на много други – отговаря Брюно Клавие в „Семейните фантоми“, книга, чрез която ни въвежда в един изумителен свят, където „всичко неказано се повтаря“.
 
Тайни, страхове, травми, неврози и налудности се възпроизвеждат от поколение на поколение. Всеки може да стане жертва на призрак, дори великите. Освен случаите на деца и възрастни, с които запознава читателя, Клавие подлага на задочна трансгенерационна психоанализа Артюр Рембо, Винсент ван Гог и самия Зигмунд Фройд. Това придава допълнителен интерес на едно крайно любопитно четиво, написано на ясен и популярен език в духа на Ан Анслен Шютценбергер и Франсоаз Долто.

***
 
Брюно Клавие (р. 1957 г.) е психоаналитик и клиничен психолог с богата биография. Създател е на културния комитет „Гаврош“ (на 11-годишна възраст) в окупираната от студентите Сорбона. Работил е като начален учител (в продължение на 15 години), бил е състезател и треньор по бойни изкуства, певец и композитор на песни за деца (20 плочи). Следвал е математика и източни езици, завършил е клинична психология, практикува трансегенерационна психоанализа за деца и възрастни, член е на асоциацията „Градина на идеи“, основана от психоаналитика Дидие Дюма и гинеколожката Даниел Флауменбаум, изнася лекции по психогенеалогия във Франция, Белгия, Квебек и други страни. Автор е на „Фантомите на психоаналитика“ и „Децата, които искат да излекуват родителите си“.
Повече информация
ISBN 9786190210009
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 240
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Семейните фантоми
Вашият рейтинг