Количка 0
0,00 лв.

Самотният бегач на дълго разстояние

От: Алън Силитоу

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КРГ783
16,90 лв.

По страниците на литературния шедьовър "Самотният бегач на дълго разстояние" в девет разказа живеят пълнокръвен живот обикновените хора от покрайнините на английския индустриален град: автомобилни механици и пощенски раздавачи, работници, продавачки и домакини, безработни и момчета от изправителни домове. Тях Силитоу представя крайно реалистично и без излишна романтика. Той не спестява и не разкрасява, а единствено среща читателя с борбените представители на едно сурово общество, които въпреки трудностите нито за миг не забравят, че главната ценност на този свят е свободата.

Непримирими, свободолюбиви и любопитни към света - такива са героите на британския писател Алън Силитоу в неговата най-популярна книга "Самотният бегач на дълго разстояние".

По страниците на този литературен шедьовър в девет разказа живеят пълнокръвен живот обикновените хора от покрайнините на английския индустриален град: автомобилни механици и пощенски раздавачи, работници, продавачки и домакини, безработни и момчета от изправителни домове. Тях Силитоу представя крайно реалистично и без излишна романтика. Той не спестява и не разкрасява, а единствено среща читателя с борбените представители на едно сурово общество, които въпреки трудностите нито за миг не забравят, че главната ценност на този свят е свободата.

***

"Понякога си мисля, че никога не съм бил толкова свободен, както през тези няколко часа, когато тренирам по пътеката - излизам през портата и завивам при онзи гол, тумбест дъб в края на пътя. Всичко наоколо е мъртво, но това не е страшно, защото е мъртво, преди да е живяло, не е умряло, след като е било живо. Така го разбирам аз."
- Из книгата

***

Алън Силитоу (1928 - 2010) е британски писател, автор на повече от 20 романа, 7 сборника с разкази, много есета, пътеписи, детски книги, стихотворения и сценарии. Роден и израснал в работнически квартал на Нотингам, той напуска училище едва четиринайсетгодишен и започва работа в местен завод. Именно тези ранни години от живота му стават извор на творческо вдъхновение и от тях Силитоу черпи своите теми, сюжети и герои. Част е от литературното движение Сърдитите млади хора.

Повече информация
ISBN 9786197625783
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Кръг
Корица мека
Размери 13x20
Брой страници 216
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Самотният бегач на дълго разстояние
Вашият рейтинг