Количка

Самостоятелни работи по български език и литература за 4. клас (Просвета)

От: Румяна Танкова

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ППП41915
Раздел: 4-ти клас
6,90 лв.

Помагалото съдържа 10 самостоятелни работи по теми, които съответстват на очакваните резултати от новата учебна програма по български език и литература за 4. клас, в сила от учебната 2019 – 2020 г.

Раздел: 4-ти клас

Помагалото е част от комплект със самостоятелни работи за всеки клас от началното училище. То съдържа 10 самостоятелни работи по теми, които съответстват на очакваните резултати от новата учебна програма по български език и литература за 4. клас, в сила от учебната 2019 – 2020 г. Задачите в помагалото са в съответствие с изпитния формат на националното външно оценяване.Всяка самостоятелна работа се състои от четири задачи:

 - задача за четене на кратък текст с проверка на разбирането чрез въпроси с избираем и свободен отговор;
 - тестови задачи по български език;
 - диктовка на текст с ясни и точни критерии за оценка на резултатите от нея;
 - речева задача за съставяне на текст чрез визуални и словесни опори (ключови думи, серия от въпроси, начало на изречения и др.).

 Втората част на помагалото съдържа таблици, които позволяват на учителя бързо и лесно да определи резултатите от изпълнението на всяка от самостоятелните работи. Предложени са по 3 таблици: 

 - първата е с точни и ясни критерии за оценяване на диктовката; 
 - втората е за оценяване на всички задачи от самостоятелната работа; 
 - третата е скала за приравняване на общия брой точки към оценка.

Под всяка самостоятелна работа за ученика и в третата таблица за проверяващия са написани оценки. Всяка от тези оценки има подкрепящ характер и стимулира стремежа на четвъртокласника към по-висок резултат.

Помагалото може да се използва за самостоятелна дейност на ученика – под формата на упражнения за затвърдяване на наученото. Самостоятелните работи са стъпка в подготовката му за националното външно оценяване, а резултатите от тях го ориентират в постигнатото по съответната тема. 

Помагалото улеснява дейността на учителя, тъй като му осигурява готов инструментариум за текуща и цялостна проверка на резултатите от обучението по български език и литература в 4. клас независимо от учебника, по който работи. То може да послужи успешно и на родители, които биха искали да проследяват системно напредъка на своите деца при усвояването на учебния материал. 

Раздел: 4-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540139609
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 72
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Самостоятелни работи по български език и литература за 4. клас (Просвета)
Вашият рейтинг