Количка 0
0,00 лв.

Сън в алени покои (том 4)

От: Цао Сюецин

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗБТ134
Раздел: Класика
33,00 лв.

Написването на „Сън в алени покои“ е отнело повече от десетилетие на Цао Сюецин. 

Раздел: Класика

Написването на „Сън в алени покои“ е отнело повече от десетилетие на Цао Сюецин. По обем произведението е приблизително два пъти по-голямо от „Война и мир“ на Л. Н. Толстой; по значимост го определят за „Роман на хилядолетието“. Още преди да бъде довършена, книгата става любима на всички и нейните преписи се търсят и разпространяват из цял Китай.

„Сън в алени покои“ е титаничен опит да се съберат песъчинките на величествената китайска култура, които вятърът на времето отнася в невъзвратимото минало. Всяка национална литература би трябвало да има такъв „Сън“, такъв величествен опит да събере всичко от себе си в едно-единствено произведение.

„Сън в алени покои“ е роман, но и същинска енциклопедия: в него е изобразен с тънки подробности животът на китайското общество от ХVІІІ век – от висшето общество до нисшите класи, от императора до просяка. В книгата са вплетени знания от област­та на архитектурата, изкуствата, митологията, религията, социално-правните отношения, държавната администрация, музиката и театъра, поезията и калиграфията – и дори традиционното кули­нарно изкуство и медицина на Китай.

Раздел: Класика
Повече информация
ISBN 9786190104711
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица твърда
Брой страници 608
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сън в алени покои (том 4)
Вашият рейтинг