Количка 0
0,00 лв.

Румен Жеков. Избрани произведения (друезично издание)

От: Румен Жеков

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КЛСС474
50,00 лв.
​Румен Жеков днес е едно от безспорните имена в съвременното ни изкуство. Не казвам живопис, а именно съвременно изкуство, защото неговото творчество минава през много периоди, групи и използването на различни медии.
​​Румен Жеков днес е едно от безспорните имена в съвременното ни изкуство. Не казвам живопис, а именно съвременно изкуство, защото неговото творчество минава през много периоди, групи и използването на различни медии. Неговият реален старт в българското изкуство започва в края на 80-те години на миналия век, когато завършва специалността "Живопис" на НХА в ателието на професор Петър Михайлов. Още в Академията Румен Жеков прави впечатление с подчертано личната си поетика - фигуралност, изградена чрез стилизации, деформации и отношение към цветя сякаш идващи от експресионизма, но и от големите цветни полета на Анри Матиас и Марк Ротко.
- проф. д. изк. Свилен Стефанов

***
Румен Николов е роден на 01.03.1960 г. в гр. Хасково. Работи в областта на живописта, рисунката, фотографията, инсталацията, акцията, хепънинга и пърформанса. Има 35 самостоятелни изложби и над 200 участия в групови проекти и представителни изложби в страната и чужбина.

Повече информация
ISBN 9789543271474
Тегло 2.500000
Цветност цветна
Издател Класика и Стил
Корица твърда
Художник Румен Жеков
Размери 23х30
Брой страници 316
Дата на издаване 2021 г.
Език двуезично
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Румен Жеков. Избрани произведения (друезично издание)
Вашият рейтинг