Количка 0
0,00 лв.

Родинознание за 1. клас (Булвест 2000)

От: Ваня Петрова, Елка Янакиева, Йорданка Първанова, Радостинка Ганева

Новата учебна програма по този учебен предмет е доразвита във формиращите аспекти на обучението по родинознание. В нея водещите идеи при опознаването на заобикалящата детето действителност се свързват с изграждане на ценности като: родолюбие, уважение към бита, културата и традициите на народа ни, почит към нравствени добродетели и героизма на предците, зачитане на правилата. В голяма степен акцентите в новата програма са застъпени още в нашия учебник по околен свят, но за по-голяма категоричност сме доразвили някои от тях.

Изданието е актуално за новата учебна програма 2022/2023 г.

Новата учебна програма по този учебен предмет е доразвита във формиращите аспекти на обучението по родинознание. В нея водещите идеи при опознаването на заобикалящата детето действителност се свързват с изграждане на ценности като: родолюбие, уважение към бита, културата и традициите на народа ни, почит към нравствени добродетели и героизма на предците, зачитане на правилата.

В голяма степен акцентите в новата програма са застъпени още в нашия учебник по околен свят, но за по-голяма категоричност сме доразвили някои от тях.

Учебникът  включва:

- 21 урока за нови знания. Характерно за тях е интригуващият и атрактивен начин на представяне на ново учебно съдържание -горната част на разтвора е като лента от филм. Застъпена е идеята децата да разказват и споделят собствено впечатление и мнение. Долната част на разтвора изобилства с интересни познавателни задачи, в които ученикът изследва и открива заобикалящия го свят, същевременно изгражда ценности.
- 3 урока за затвърждаване - разработени чрез система от задачи за  анализиране на модели на поведение; за избор и обосновка; решение на проблем; сравнение на собственото поведение с предложени модели.
- 7 урока за обобщение (три от тях са проекти). Систематизирането и обобщаването на знанията се извършва чрез самостоятелни и групови дейности, както и с работа по проекти с конкретен практически резултат – тематична книжка „Мога“. Предоставя се възможност по всяка тема от учебника да бъде продължен процесът на осмисляне, затвърждаване и прилагане на усвоено чрез собствено творческо решение.
- 1 урок за изходна диагностика.

Предимства:

- поставя ученика в разнообразни учебни ситуации, които му дават възможност за активно усвояване на знанията и за оптимално индивидуално развитие;
- подпомага първокласника да извършва собствени наблюдения и разсъждения и самостоятелно да достига до знанието;
- развива умението за изслушване и обективна оценка на различни гледни точки, както и умението за изказване и защита на собствена позиция
- формира и развива преносима компетентност за самостоятелен анализ и синтез;
- осигурява реални, функционални възможности за извършване на проектни дейности и работа в екип, в резултат на които се създават практически продукти от учениците – проектни книжки, албуми, картотеки, пана и др.;
- насочено към изграждане на обективна оценка и самооценка.  

Изданието е актуално за новата учебна програма 2022/2023 г.

 

Повече информация
ISBN 9789541816387
Тегло 0.350000
Цветност цветна
Издател Булвест 2000
Корица мека
Размери 21x28
Брой страници 72
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Родинознание за 1. клас (Булвест 2000)
Вашият рейтинг